SPORTCENTRUM Bonyhád
Családi pihenőparkMozdulj Bonyhád!

Váraljai Bakancsos Házak

Váraljai Bakancsos Házak

Felismerve a tényt, miszerint az ingatlan külső felújítása és korszerűsítése, valamint belső, arculati megújulása indokolttá vált, Bonyhád Város Önkormányzata a váraljai tábor fejlesztésére pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. A Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával kötött TOP-1.2.1-15-TLI-2016-00001 azonosítószámú pályázat és szerződés alapján közel 332 millió forint állami támogatást nyert el az önkormányzat. Ezen összegű támogatás keretében befejeződött a tábor területén lévő járdák és utak felújítása, játszóterek, ügyesség-fejlesztő pálya és szalonnasütő helyek kialakítása, vizesblokk, foglalkoztató terem, konyha felújítása és terasz kialakítása. Kialakításra került továbbá a tábor kerítéssel történő körbe kerítése, elsősorban a vendégek személyi- és a tábor vagyonvédelmét szem előtt tartva. A tábor vagyonának értékét a váraljai ivóvízhálózatra történő rácsatlakoztatása is nagymértékben növeli, egyszóval a beruházás befejeztével valódi vagyongyarapodást jegyezhetett a tulajdonos.

A fejlesztés megvalósulásával új lehetőségek nyílnak a tulajdonos és a működtető intézmény számára. Reményeink szerint egy korszerűbb és komfortosabb épületegyüttes jobban vonzza a potenciális vendégeket, így bővülhet a tábor vendégköre. Másrészt a megvalósuló beruházás jó alapot jelenthet és előre vetíthet egy, a következő években előre, tudatosan és koncepciózusan tervezhető és megvalósítható újabb fejlesztést. Figyelembe véve azt a piaci lehetőséget, amit a bakancsos házak és elsősorban az általános iskolák felső tagozatos osztályai és azok diákjai számára az erdei iskolák térhódítása jelent, a lakóépület téliesítésével a környékben lévő konkurens szállásadókkal is fel tudnánk venni a piaci versenyt. 

Az intézményünk célja, hogy minden évben, tervszerűen, a városi költségvetésbe beépítve, évente akár kettő épületegységet felújítva négy-öt éven belül ezen beruházásoknak köszönhetően eljuthatunk oda, hogy a tábor földrajzi lehetőségeit kihasználva fel tudjuk venni a versenyt a piaci vetélytárs vállalkozásokkal. Ezen tudatos beruházások megvalósulásával a tábor kihasználtsága a sokszorosára növekedhet, nem csak a június-augusztus közötti kiemelt időszak nyitva tartásával lehetne kalkulálni, hanem akár egész éves szolgáltatással és szállásbiztosítással kerülhetnénk jó pozícióba.

Kezdő lépésként az első három lakóépület felújítása és téliesítése, ún. bakancsos házzá alakítása megtörtént. A XXI. század minden követelményének megfelelő apartmanházakban összesen 12 fő szállásolható el. Igényesen kialakított konyha, nappali és fürdőszoba várja a természet és a túrázás szerelmeseit. Az aparmaok a Váraljai Ifjúsági Tábor területén helyezkednek el, amely kiváló helyszíne lehet családi, baráti rendezvények, túrák és kirándulások megtartásának. A tábor területén Az önkormányzat további támogatásával és egyéb források bevonásával újabb épületek felújítása tervezhető, akár minden évben. Az ifjúsági tábor jelenleg 100 férőhellyel rendelkezik, nagy kiterjedésű zöld területeink sátorozási lehetőséget is rejtenek magukban.

Felnőtt ár: 8 000,- Ft/fő/éj + 200,- Ft/fő/éj idegenforgalmi adó (18. életév betöltése felett)

Gyermek ár: 3-12 éves korig 6 000,- Ft/fő/éj

3 éves kor alatt a szállás ingyenes

 

A 140/2020. (IV.21) Korm. rendelet alapján 2020. április 26. napjától 2020. december 31. napjáig terjedő időszakban az eltöltött vendégéjszaka után idegenforgalmi adót az adó alanynak (vendégnek) nem kell megfizetnie. 

Fotók

HKSzCsPSzV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bonyhad.hu
Családi pihenőparkMozdulj Bonyhád!