SPORTCENTRUM Bonyhád
Bonyhádi TermálfürdőMozdulj Bonyhád!

Bonyhádi Sportcsarnok

Bonyhádi Sportcsarnok

 

Bonyhád Város teljes lakossága kitörő örömmel fogadta Potápi Árpád János volt polgármester, Nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, valamint Filóné Ferencz Ibolya polgármester Asszony bejelentését, miszerint Magyarország Kormánya a 1818/2016. (XII.22.) sz. Korm. határozatával 674 000 000,- Ft vissza nem térítendő támogatás megítélésével támogatta a Bonyhádi Sportcsarnok teljeskörű fejújítását. A bejelentésre 2016. december 29-én, szimbólikusan a városi sportélet egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező terem-labdarúgó tornáján, a Benga kupán került sor.

A sportcsarnok felújításának szükségességét az 1978-ban épült létesítmény elavultságán túl a Bonyhádi Kosárlabdázók Sportegyesülete felnőtt csapatának elmúlt évekbeli sportszakmai sikerei és eredményei is sürgették. A felnőtt csapat 2014/2015, valamint a 2015/2016 évadokban megnyerte a magyar második vonalnak számító NBI/B. csoportjának bajnoki küzdelmeit. Ezekkel az eredményekkel a csapat mindkét bajnoki évad végén jogot szerzett arra, hogy a magyar kosárlabda bajnokság legmagasabb szintjén, az NBI/A. csoportjában szerepelhessen.

Ezen a szinten való szerepléshez azonban nem csak sport-szakmailag kell megfeleljenek a bajnokságban szereplő egyesületek és azok csapatai, hanem komoly infrastrukturális és szervezési követelményeket támasztanak a Magyar Kosárlabda Szövetség erre vonatkozó szabályai. A régi sportcsarnok épülete - amely a mai kor követelményei mellett inkább volt nevezhető tornateremnek, mint sportcsarnoknak – ilyen szempontból már az NBI/B csoportjában való szereplés előírásainak is csak jóindulattal volt elfogadhatónak nevezhető. A szövetség vezetői és tisztségviselői a hiányosságok sokaságát megfogalmazva tartották állandó nyomás alatt a 2005/2006-os bajnokság óta az NBI/B csoportjában szereplő városi egyesület mindenkori vezetését. Az egyesület vezetése ezek ismeretében döntött arról, hogy MKOSZ TAO programjának keretein belül megpályázza a létesítmény teljes felújítását. A 2016. évben a kiviteli tervek elkészülte és a várható beruházás költségvetésének tisztázása során körvonalazódni látszott, hogy az önkormányzat a TAO-s támogatások kivitelezéséhez és megvalósításához szükséges 30 százalékos önerőt csak nagyon nagy erőfeszítések és túlvállalás árán tudná a beruházás mellé tenni. A kormánytámogatás odaítélésén túl végül a BKSE a TAO programon keresztül mintegy 113 millió forintjából alakult ki a sporttechnológiai fejlesztés összege, amelyhez Bonyhád Város Önkormányzata biztosította a fent említett önrészt.

 

Elérhetőségi adatok:
Cím: 7150 Bonyhád, Jókai u. 3.
Kapcsolattartó: Bonyhádi Sportcentrum
Telefonszám: +36744520033
E-mail: