SPORTCENTRUM Bonyhád
Családi pihenőparkMozdulj Bonyhád!

Műfüves Sportpálya

Műfüves Sportpálya

2012. november 15-én adták át a Széchenyi Általános Iskola udvarán kialakított 20 m x 40 m nagyságú műfüves labdarúgó-pályát, amelyet Bonyhád Város Önkormányzata építtetett a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával. A tulajdonos már ekkor felismerte, hogy a gyerekek egészséges életmódra nevelése és a mindennapos testnevelés kialakítása létfontosságú kérdés az egész társadalom szempontját illetően. Az azóta eltelt több mint hét év bebizonyította, hogy igazán jó beruházás volt a közel 29 millió forintból megépült sportpálya. A sportpályát iskolai tanítási időben a Széchenyisek használják, aztán városi és diáksport egyesületeinknek van lehetőségük birtokba venni azt. Esténként baráti társaságok piaci alapon, bérleti díj fizetése ellenében jogosultak bérbe venni a sportpályát, amelynek kihasználtsága időjárásfüggő. Téli időszakban ritkábban, tavasztól őszig gyakrabban használják a sportolók a létesítményt.

A sportpálya megépülése idején az iskola tulajdonosa és fenntartója is Bonyhád Város Önkormányzata volt. A tulajdoni viszonyban azóta nem történt változás, azonban az ingatlan fenntartója és vagyonkezelője jelenleg a Tamási Tankerületi Központ. A vagyonkezelés az egész ingatlanra kiterjed, kivéve a Tanuszodát és az iskola udvarán elhelyezkedő műfüves labdarúgó-pályát. A műfüves pálya fenntartója eddig Bonyhád Város Önkormányzata volt, az intézményünk létrehozásával a pálya a Bonyhádi Sportcentrum kezelésébe került. A pálya állapotát és minőségét minden évben egyszer, a korábbi együttműködési megállapodásalapján meghatározott feltételek szerint az MLSZ ellenőrzi. Ezen feladatok elvégzése az önkormányzat kötelessége és felelőssége. Az évenkénti, ún. kisfelújítás összege 500 000,- Ft körül mozog, amit egy erre szakosodott cég végez el. A Magyar Labdarúgó Szövetség 2018 májusában arról tájékoztatta Bonyhád Város Önkormányzatát, hogy a műfüves sportpályák tekintetében, a használat gyakoriságától függően átlagosan 7 évente időszeren el kell végezni egy nagyfelújítást. Ennek várható költsége 10-11 millió forint összegre tehető, amiből kb. 3 m Ft körüli összeg lenne az önerő, a fennmaradó összeget TAO forrásból lehet előteremteni. A felújítás elvégezhető saját forrásból, MLSZ által nyújtott műszaki és organizációs segítséggel, illetve a már említett MLSZ TAO sportfejlesztési programján keresztül is. Az ellenőrzést végző szakemberek véleménye szerint a sportpályánk jó állapotban van, annak nagyfelújítását 2021/2022 évekre lehet betervezni. A sportpálya 8 000,- Ft/óra összegért bérelhető.

A sportpályát egy fő pályagondnok felügyeli napi 4 órás munkaidőben, akinek feladata a pálya karbantartása, a bérleti jogosultságok ellenőrzése és a sportpálya nyitásának és zárásának biztosítása.

Elérhetőségi adatok:
Cím: 7150 Bonyhád, Fáy ltp. 34.
Kapcsolattartó: Bonyhádi Sportcentrum
Telefonszám: +36704106556
E-mail:
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Bonyhad.hu
Családi pihenőparkMozdulj Bonyhád!