SPORTCENTRUM Bonyhád
Családi pihenőparkMozdulj Bonyhád!

Váraljai Ifjúsági Tábor

Váraljai Ifjúsági Tábor

 

A Bonyhád Város Önkormányzata tulajdonában álló Ifjúsági Tábor 1978-ban épült Váralja község külterületi részén, a Váraljai Parkerdő határában. A Mecsek keleti részén fekvő, festői szépségű, nagy kiterjedésű erdővel körül ölelt, mintegy 3 ha nagyságú táborterület ideális kikapcsolódási lehetőséget nyújthat általános iskolai kirándulások és táborok, baráti társaságok, civil- és sportszervezetek részére.

A tábor megépülésétől egészen 2017 szeptemberéig csak kisebb fejlesztéseket hajtott végre a mindenkori tulajdonos önkormányzat. Az alvásra szolgáló 12 db, egyenként 10 férőhelyes házak azok megépítésétől számítva nem kerültek felújításra. Az ebédlő, a zuhanyzó és az egyéb vizesblokkok csakúgy, mint a házak, a legnagyobb jóindulattal sem voltak a mai kor elvárásainak megfelelőnek nevezhetők. 

Felismerve a tényt, miszerint az ingatlan külső felújítása és korszerűsítése, valamint belső, arculati megújulása indokolttá vált, Bonyhád Város Önkormányzata a váraljai tábor fejlesztésére pályázatot nyújtott be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. A Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatóságával kötött TOP-1.2.1-15-TLI-2016-00001 azonosítószámú pályázat és szerződés alapján közel 332 millió forint állami támogatást nyert el az önkormányzat. Ezen összegű támogatás keretében megtörtént a tábor területén lévő járdák és utak felújítása, játszótér, akadálypáya, homokozó és szalonnasütő helyek kialakítása, vizesblokk, foglalkoztató terem, konyha felújítása és terasz kialakítása. Kialakításra került továbbá a tábor kerítéssel történő körbe kerítése, elsősorban a vendégek személyi- és a tábor vagyonvédelmét szem előtt tartva. A tábor vagyonának értékét a váraljai ivóvízhálózatra történő rácsatlakoztatása is nagymértékben növeli, a beruházás befejeztével valódi vagyongyarapodást jegyezhetett a tulajdonos.

A fejlesztés megvalósulásával új lehetőségek nyílnak a tulajdonos és a működtető intézmény számára. Egy korszerűbb és komfortosabb épületegyüttes jobban vonzza a potenciális vendégeket, így bővülhet a tábor vendégköre. A megvalósuló beruházás jó alapot jelenthet és előre vetíthet egy, a következő években előre, tudatosan és koncepciózusan tervezhető és megvalósítható újabb fejlesztést. Figyelembe véve azt a piaci lehetőséget, amit a bakancsos házak és elsősorban az általános iskolák felső tagozatos osztályai és azok diákjai számára az erdei iskolák térhódítása jelent, a lakóépület téliesítésével a környékben lévő konkurens szállásadókkal is fel tudnánk venni a piaci versenyt. 

Az intézményünk célja, hogy minden évben, tervszerűen, a városi költségvetésbe beépítve, újabb felújításokkal eljuthatunk oda, hogy a tábor földrajzi lehetőségeit kihasználva fel tudjuk venni a versenyt a piaci vetélytárs vállalkozásokkal. Ezen beruházások megvalósulásával a tábor kihasználtsága a sokszorosára növekedhet, nem csak a június-augusztus közötti kiemelt időszak nyitva tartásával lehetne kalkulálni, hanem akár egész éves szolgáltatással és szállásbiztosítással kerülhetünk jó pozícióba.

Kezdő lépésként az első három lakóépület felújítása és téliesítése, ún. bakancsos házzá alakítása 2018-ban megtörtént. A XXI. század minden követelményének megfelelő apartmanházakban összesen 12 fő szállásolható el. Igényesen kialakított konyha, nappali és fürdőszoba várja a természet és a túrázás szerelmeseit. Az önkormányzat további támogatásával és egyéb források bevonásával újabb épületek felújítása tervezhető, akár minden évben. Az ifjúsági tábor jelenleg 100 férőhellyel rendelkezik, nagy kiterjedésű zöld területeink sátorozási lehetőséget is rejtenek magukban.

A tábor kihasználtságának adataiból kitűnik, hogy a bonyhádi családok is egyre nagyobb mértékben részesítik előnyben a nyári táborozás adta lehetőségeket. Ehhez nagymértékben hozzájárul a város pénzbeli támogatása is. Bonyhád Város Önkormányzata a Képviselő-testület döntése értelmében évek óta segíti a bonyhádi családok gyermekeinek nyári táboroztatását. A bonyhádi lakóhellyel rendelkező, általános iskolás gyermekek napi 2 000,- Ft/fő támogatásban részesülnek, ezáltal csökkentve a családok kiadásait. A táborokban való részvétel segíti a gyermekek önállósodását, jobban megismerik iskolás társaikat és új barátokra tesznek szert.

 Tábori díjtételek:                      

Szállásdíj kőház II. (6x10fő, felújított):

7 000,- Ft/fő/nap

Étkezés:   

 

               reggeli

,- Ft/fő/nap

               ebéd

,- Ft/fő/nap

           uzsonna

,- Ft/fő/nap

           vacsora

,- Ft/fő/nap

Étkezés összesen

,- Ft/fő/nap

Konyhai szolgáltatás

500,- Ft/fő/nap

Sátorhely

1000,- Ft/fő/nap

Terembérleti díj 20 főig

Terembérleti díj 20 fő felett

40 000,- Ft/nap

60 000,- Ft/nap

Vizesblokk bérleti díj

300,- Ft/fő/nap

 

A Váraljai Ifjúsági Táborról összeségében elmondható, hogy a fejlődés és korszerűsítés útján elindított folyamat remekül halad. Bonyhád Város Önkormányzata a 2020. évi költségvetésébe 30 000 000,- Ft összeget különített el újabb hat ifjúsági szálláshely teljeskörű felújítására. Az említett házakban kicserélésre került a teljes villamos hálózat, új nyílászárókat kaptak az épületek. Az épületek tetőszerkezete és annak borítása is teljesen megújult, a kialakított elektromos fűtéssel akár egész évben fogadhatunk vendégeket. Az épületek belső berendezési tárgyait is lecseréltük, így új emeletes ágyak, matracok, asztalok, székek és szekrények kaptak helyet. Ezen fejlődési ütemet tartva akár két éven belül teljesen megújulhat az egész tábor. Célunk, hogy a Váraljai Ifjúsági Tábor, mint a Bonyhádi Sportcentrum szerves része a térség vezető táboroztatási helyévé nőjje ki magát.

További kérdés esetén, árajánlat kérése ügyében keresse a Bonyhádi Sportcentrum munkatársait az ismert elérhetőségek egyikén.

NTAK regisztrációs szám: EG20013320


Elérhetőségi adatok:
Cím: 7354 Váralja, Parkerdő
Kapcsolattartó: Bonyhádi Sportcentrum
Telefonszám: +3674452033
E-mail:

Fotók

HKSzCsPSzV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bonyhad.hu
Családi pihenőparkMozdulj Bonyhád!