SPORTCENTRUM Bonyhád
Bonyhádi TermálfürdőMozdulj Bonyhád!

Bonyhád-Majosi Sporttelep

Bonyhád-Majosi Sporttelep

 

A majosi településrészen lévő sporttelepen is nagyszerű és hasznos fejlesztések valósultak meg az elmúlt években. A hosszú évek utáni első számottevő beruházás az öltözőépület 2006-os felújításával következett be. Ezt követően 2013-ben folytatták az öltözőépület bővítését, amivel kialakult a jelenlegi öltözőszám. Az egyesület vezetése évről-évre, apróbb lépésekkel újítja fel a sporttelepet, gyakorlatilag minden évben történik valamilyen felújítás Majoson is. Ez betudható többek között az egyesület vezetése aktivitásának, az egyesületek TAO támogatási lehetőségének, valamint Bonyhád Város Önkormányzatának, akik az önrész mértékének megfizetésével kihasználják az állami támogatás önkormányzati tulajdonná alakulását. 2014. évben az öltözőépület szigetelése történt meg, felújították a fűtési rendszert, ezáltal korszerűbbé vált az épület melegvíz-ellátása is. 2015-ben az ingatlan déli részén lévő, elöregedett nyárfák kivágásra kerültek, amelyek sok esetben az őszi lombhullatás idején indokolatlanul több munkát igényeltek a mindenkori pályagondnoktól. Pótlásukra 60 db sövénytuja került kiültetésre. A 2015-ös év az elmúlt 10 év fejlesztései közül is kiemelkedik, ugyanis ekkor épült meg a klubépület-rész, amely közösségi térként is szolgálja az egyesületet. Itt gyűlhetnek össze a játékosok egy-egy edzés vagy mérkőzés után. Ez a terem alkalmas játékos-értekezletek megtartására, de a későbbiekben különböző rendezvények lebonyolítása kapcsán bérbe is adható, hiszen tartottak már itt születésnapi és egyéb közösségi szórakozást nyújtó eseményeket is. 2016-ban egy féltető-szerkezetet építettek hozzá a meglévő épülethez, valamint megépítésre került az ingatlan keleti részén, a centerpályára merőleges fekvéssel egy kisebb edzőpálya is. Ez az edzőpálya a megnövekedett sportolói létszám kezelésében nyújt segítséget, valamint csapadékosabb időszakokban mentesíteni tudja a jó minőségű első számú pályát, megóvva annak minőségét. A sporttelep életében egy újabb nagy lépés volt, amikor a tavalyi évben egy automata locsolórendszer kiépítésére került sor. A locsolórendszer működése minőségi gyep kialakítását teszi lehetővé, továbbá a locsolásra szánt addigi munkaidőt is hasznosabban tudja eltölteni az intézményi munkavállaló. 2017-ben társadalmi munka keretében televíziós közvetítő állványt és szerszámtároló raktárt építettek. Az egyesület vezetése az idei évre is számos sportpálya-fejlesztést tervezett be. Terveik között szerepel az ingatlan teljes bezárása, körbekerítése, amely a mai napig a sportpálya északi részén még nem valósult meg. Ennek megteremtése vagyonvédelem szempontjából is jelentős és kiemelt beruházásnak tekinthető. A két kispad közötti részre még az idei évben szeretnének egy 80 férőhelyes lelátót építeni, amelynek engedélyezési eljárás-megindítását már kezdeményező lépéseket tett az egyesület.

A sportlétesítmények fejlesztése terén az idén Bonyhád Város Önkormányzata Bonyhád-Majos városrész felé fordította figyelő tekintetét. Az idei évben a Képviselő-testület támogatásával a Majosi Sporttelepen fog megvalósulni egy D típusú Sportpark-kialakítás. A fejlesztés 15 elemből áll, többek között húzódzkodni, tolódzkodni, fekvőtámaszozni, has- és hátizom erősítést végezni, létrára mászni, lépcsőzni, függeszkedni is lehet majd a sporteszközök segítségével. A sportegyesület vezetősége az önkormányzattal és a fenntartó intézménnyel közösen fogja kijelölni, hogy az ingatlanon belül hol kerül elhelyezésre a sporttelep funkcióját tovább bővítő beruházás. A fejlesztésnek köszönhetően még többen választhatják majd a majosi sporttelepet aktív kikapcsolódásuk színhelyéül.

Bonyhád Város Önkormányzata a Képviselő-testület 155/2015. (IX.3.) számú határozatával feladat-ellátási és használati megállapodást kötött a Majosi Sportegyesülettel a városrészben található sporttelep használata tekintetében. A megállapodás értelmében 2020. június 30. napjáig az egyesület térítésmentes használatába adta a sporttelepet a szabadidős és labdarúgó sportesemények lebonyolítása érdekében. Ilyen sporteseményeknek minősülnek többek között a bajnoki mérkőzések, edzések, diáksport események, tornák és sportnapok. A megállapodással az egyesület kizárólagos használatot nem szerzett az ingatlan vonatkozásában, azt az előbb említett feladatok ellátása érdekében, a feladatellátáshoz szükséges mértékben és időtartamban használhatja.

A majosi sporttelep az utóbbi években számos közösségépítő rendezvényt teremtettek meg hagyományőrző tervekkel. Ilyen nagyszerű rendezvény a minden év májusában megrendezésre kerülő majosi gyermeknap, amely mára egy nagyszabású városi rendezvénnyé nőtte ki magát. Az egész napos rendezvény a sport köré épül, számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújtva gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

 

 

Elérhetőségi adatok:
Cím: 7187 Bonyhád-Majos, XIII. u.
Kapcsolattartó: Köllő Roland
Telefonszám: +36744520033
E-mail:

Fotók

HKSzCsPSzV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Bonyhad.hu
Bonyhádi TermálfürdőMozdulj Bonyhád!