SPORTCENTRUM Bonyhád
Családi pihenőparkMozdulj Bonyhád!

Bonyhád-Majosi Sporttelep

Bonyhád-Majosi Sporttelep

 

A majosi településrészen lévő sporttelepen is nagyszerű és hasznos fejlesztések valósultak meg az elmúlt években. A hosszú évek utáni első számottevő beruházás az öltözőépület 2006-os felújításával következett be. Ezt követően 2013-ben folytatták az épület bővítését, amivel kialakult a jelenlegi öltözőszám. Az egyesület vezetése évről-évre, apróbb lépésekkel újítja fel a sporttelepet, gyakorlatilag minden évben történik valamilyen beruházás. Ez betudható többek között az egyesület vezetése aktivitásának, az egyesületek TAO támogatási lehetőségének, valamint Bonyhád Város Önkormányzatának, aki biztosítja a felújításhoz szükséges önerőt. 2014-ben az öltözőépület szigetelése történt meg, felújították a fűtési rendszert, ezáltal korszerűbbé vált az épület melegvíz-ellátása is. 2015-ben az ingatlan déli részén lévő, elöregedett nyárfák kivágásra kerültek, amelyek sok esetben az őszi lombhullatás idején indokolatlanul több munkát igényeltek a mindenkori pályagondnoktól. Pótlásukra 60 db sövénytuja került kiültetésre. A 2015-ös év az elmúlt 10 év fejlesztései közül is kiemelkedik, ugyanis ekkor épült meg a klubépület-rész, amely közösségi térként is szolgálja az egyesületet. Itt gyűlhetnek össze a játékosok és a szurkolók egy-egy edzés vagy mérkőzés után. Ez a terem alkalmas játékos-értekezletek megtartására, de különböző rendezvények lebonyolítása kapcsán bérbe is adható, tartottak már itt születésnapi és egyéb közösségi szórakozást nyújtó eseményeket is. 2016-ban egy féltető-szerkezetet építettek a meglévő épülethez, valamint megépítésre került az ingatlan keleti részén, a centerpályára merőleges fekvéssel egy kisebb edzőpálya is. Ez az edzőpálya a megnövekedett sportolói létszám kezelésében nyújt segítséget, valamint csapadékosabb időszakokban mentesíteni tudja a jó minőségű első számú pályát, megóvva annak minőségét. A sporttelep életében egy újabb nagy lépés volt, amikor a tavalyi évben egy automata locsolórendszer kiépítésére került sor. A locsolórendszer működése minőségi gyep kialakítását teszi lehetővé, továbbá a locsolásra szánt addigi munkaidőt is hasznosabban tudja eltölteni az intézményi munkavállaló. 2017-ben társadalmi munka keretében televíziós közvetítő állványt és szerszámtároló raktárt építettek.

A tavalyi és idei évben sem tétlenkedtek az egyesület vezetői. Terveiket megvalósítva,az idei évben körbekerítették a teljes ingatlant, amely a vagyonvédelem szempontjából is jelentős és kiemelt beruházásnak tekinthető. A két kispad közötti részre telepítettek egy kisebb mobil lelátót. Megvalósult a nagy lelátó ötlete is, a kispadokkal szemben, a déli oldalon 2019 szeptemberében lett átadva 130 férőhellyel. Annak érdekében, hogy ne a vízhálózatról kelljen locsolni a pályát, kutat fúrtak és kialakították az ehhez szükséges gépészetet. Jelenleg egy 25 m3 nagyságú tartályból, a fúrt kútról locsolják a füvet, így megszűnt a nagy vízfelhasználás. Tekintettel arra, hogy a tartályból szivattyú segítségével pumpálják ki a vizet, az áramfogyasztás nőni fog, de még így is költséghatékonyabb lesz fenntartani a létesítményt, mint korábban. Elmondható, hogy a 2018/2019-ben is nagyot fejlődött a majosi létesítményünk.

Bonyhád Város Önkormányzata a majosi településrész fejlesztése érdekében D típusú Sportparkot építetett, egy nyertes pályázatnak köszönhetően. A park 15 elemből áll, többek között húzódzkodni, tolódzkodni, fekvőtámaszozni, has- és hátizom erősítést végezni, létrára mászni, lépcsőzni, függeszkedni lehet a sporteszközök segítségével. A sportpark az öltözőépület előtti részen került kialakításra. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően még többen választhatják a majosi sporttelepet aktív kikapcsolódásuk színhelyéül.

A tulajdonos önkormányzat, a fenntartó BSC és a Majosi Sportegyesület 2020-ban közösen szeretné tovább fejleszteni a sportpályát, ami a villamoshálózat-fejlesztésében valósulna meg. Többször bebizonyosodott ugyanis, hogy a régi hálózat nem elegendő ahhoz, hogy a mai kor igényeit kielégítse. Sok esetben edzések közben lekapcsolódik a reflektor, a kútból való locsolás is állandó áramigényt jelent és a gyermeknapon is egyre nagyobb áramfelvételi lehetőséget kell biztosítani. A bekért árajánlatok alapján ez a beruházás közel 2 000 000,- Ft lenne, amely az egyesület következő évi TAO fejlesztési keretéből valósulna meg.

Bonyhád Város Önkormányzata a Képviselő-testület 155/2015. (IX.3.) számú határozatával feladat-ellátási és használati megállapodást kötött a Majosi Sportegyesülettel a városrészben található sporttelep használata tekintetében. A megállapodás értelmében 2020. június 30. napjáig az egyesület térítésmentes használatába adta a sporttelepet a szabadidős és labdarúgó sportesemények lebonyolítása érdekében. Ilyen sporteseményeknek minősülnek többek között a bajnoki mérkőzések, edzések, diáksport események, tornák és sportnapok. A megállapodással az egyesület kizárólagos használatot nem szerzett az ingatlan vonatkozásában, azt az előbb említett feladatok ellátása érdekében, a feladatellátáshoz szükséges mértékben és időtartamban használhatja. A megállapodás jövőre lejár, valószínűsíthetően új szerződés köttetik a felek között, amely célszerűen már háromoldalú kontraktus lenne, ahol a harmadik felet a Bonyhádi Sportcentrum intézménye személyesítené meg.

A majosi sporttelep az utóbbi években számos közösségépítő rendezvényt szerveztek hagyományteremtő szándékkal. Ilyen nagyszerű rendezvény a minden év júniusában megrendezésre kerülő majosi gyermeknap, amely mára egy nagyszabású városi rendezvénnyé nőtte ki magát. Az egész napos rendezvény a sport köré épül, számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget nyújtva gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

A Bonyhád-Majosi Sporttelepen jelenleg egy fő 8 órás munkavállaló dolgozik pályagondnoki munkakörben. Munkaideje után a Majosi SE-nél szertárosi feladatokat is ellát, ezáltal itt is egy kézbe összpontosul az intézményi és egyesületi feladat. 

A Bonyhád-Majosi Sporttelep klubhelyiségének bárleti díja:

- fűtési időszakon kívül 20 000,- Ft/alkalom

- fűtési időszakon belül 30 000,- Ft/alkalom

 

 

Elérhetőségi adatok:
Cím: 7187 Bonyhád-Majos, XIII. u.
Kapcsolattartó: Bonyhádi Sportcentrum
Telefonszám: +3674452033
E-mail:

Fotók

HKSzCsPSzV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Bonyhad.hu
Családi pihenőparkMozdulj Bonyhád!