SPORTCENTRUM Bonyhád
Bonyhádi TermálfürdőMozdulj Bonyhád!

Bonyhád-Börzsönyi Sportpálya

Bonyhád-Börzsönyi Sportpálya

 

A börzsönyi sportpálya a város harmadik számú szabadtéri sportlétesítménye, amely a Bonyhád-Börzsönyi Sportegyesület fellegvára. Az egyesület kreatív vezetősége, kihasználva a sporttámogatási rendszer lehetőségeit és az önkormányzat támogató segítségét, számos fejlesztést hajtott végre a városrész sportpályáján. Az elmúlt öt évben itt is az erőteljes fejlődés nyomai láthatók, ahol a régi, falusias környezetű focipálya negatív csengésű jelzője már a múlté.

2013-ban megújult a labdafogó háló, mobil lelátó építésére került sor, valamint számos kis értékű tárgyi eszköz beszerzés valósult meg, ami komfortosabbá tette a sportlétesítményt. Egy kétéves fejlesztés eredményeként valósult meg 2014-2015. között a sportpálya felújítása, aminek keretében komplex automata öntözőberendezést alakítottak ki. A sportpálya régi talaja kicserélésre került, az alácsövezésnek és az folyamatos, szakszerű öntözésnek köszönhetően a megye egyik legjobb talajú sportpályája alakult ki az évek folyamán. 2016-ban társadalmi munkában az öltözőépület karbantartását és festését végezték el az egyesület tagjai a szimpatizánsok segítségének is köszönhetően. 2017-ben számos kis és nagyértékű tárgyi eszköz beszerzését sikerült megvalósítani, aminek köszönhetően mobil kapuk, mobil eredményjelző készülék és több sportági eszköz került az egyesület tulajdonába.

2018-ban ismét egy nagyobb fejlesztésben gondolkodik az egyesület. A pálya megvilágításának esetleges megvalósításával annak kihasználtságát tudnák növelni, így az edzések tervezése, megszervezése és lebonyolítása is új aspektusba állítaná a sportlétesítményt. A sportpályát egy fő pályagondnok felügyeli napi 4 órás munkaidőben, akinek a pálya karbantartása mellett az öltözők tisztántartása is a feladata.

Bonyhád Város Önkormányzata a Képviselő-testület 156/2015. (IX.3.) számú határozatával feladat-ellátási és használati megállapodást kötött a Bonyhád-Börzsönyi Sportegyesülettel a városrészben található sportpálya használata tekintetében. A megállapodás értelmében 2020. június 30. napjáig az egyesület térítésmentes használatába adta a sporttelepet a szabadidős és labdarúgó sportesemények lebonyolítása érdekében. Ilyen sporteseményeknek minősülnek többek között a bajnoki mérkőzések, edzések, diáksport események, tornák és sportnapok. A megállapodással az egyesület kizárólagos használatot nem szerzett az ingatlan vonatkozásában, azt az előbb említett feladatok ellátása érdekében, a feladatellátáshoz szükséges mértékben és időtartamban használhatja.

 

Elérhetőségi adatok:
Cím: 7150 Bonyhád, Börzsöny 15/B.
Kapcsolattartó: Köllő Roland
Telefonszám: +3674452033
E-mail:

Fotók

HKSzCsPSzV
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Bonyhad.hu
Bonyhádi TermálfürdőMozdulj Bonyhád!