SPORTCENTRUM Bonyhád
Családi pihenőparkMozdulj Bonyhád!

Bonyhád-Börzsönyi Sportpálya

Bonyhád-Börzsönyi Sportpálya

 

A börzsönyi sportpálya a város harmadik számú szabadtéri sportlétesítménye, amely a Bonyhád-Börzsönyi Sportegyesület fellegvára. Az egyesület kreatív vezetősége, kihasználva a sporttámogatási rendszer lehetőségeit és az önkormányzat támogató segítségét, számos fejlesztést hajtott végre a városrész sportpályáján. Az elmúlt öt évben itt is az erőteljes fejlődés nyomai láthatók, ahol a régi, falusias környezetű focipálya negatív csengésű jelzője már a múlté.

2013-ban megújult a labdafogó háló, mobil lelátó építésére került sor, valamint számos kis értékű tárgyi eszköz beszerzés valósult meg, ami komfortosabbá tette a sportlétesítményt. Egy kétéves fejlesztés eredményeként valósult meg 2014-2015. között a sportpálya felújítása, aminek keretében komplex automata öntözőberendezést alakítottak ki. A sportpálya régi talaja kicserélésre került, az alácsövezésnek és a folyamatos, szakszerű öntözésnek köszönhetően a megye egyik legjobb talajú sportpályája alakult ki az évek folyamán. 2016-ban társadalmi munkában az öltözőépület karbantartását és festését végezték el az egyesület tagjai a szimpatizánsok segítségének is köszönhetően. 2017-ben számos kis és nagyértékű tárgyi eszköz beszerzését sikerült megvalósítani, aminek köszönhetően mobil kapuk, mobil eredményjelző készülék és több sportági eszköz került az egyesület tulajdonába.

2019-ben ismét egy nagyobb fejlesztés valósult meg az egyesület és az önkormányzat összefogásából. A pálya megvilágításával annak kihasználtságát tudták növelni, így az edzések tervezése, megszervezése és lebonyolítása is új aspektusba állítja a sportlétesítményt. Jelenleg hat oszlop van a pálya körül, így a teljes pálya edzés szintű megvilágítása valósult meg. A jelenlegi pályamegvilágítást szolgáló reflektorok elöregedettek, azok lecserélését tervezi az egyesület.

A Bonyhád-Börzsönyi sportpálya fejlesztésének újabb pontja az öltözőépület bővítése lehetne. A jelenlegi kialakítás szerint a két öltöző között egy játékvezetői helyiség és egy szertár van. A legoptimálisabb tervek szerint ezek megmaradhatnának, az öltözőépület északi oldalának bővítésével újabb épületrész/épületrészek kerülnének kialakításra egy plusz öltöző és szertár hozzáépítéssel. Ez hosszútávon jó megoldás lenne, hiszen igény lenne az újabb öltözőre, azonban ennek nyilván magasabb lenne a költsége. A másik, olcsóbb megoldás az volna, ha a jelenlegi szertár helyiséget kiváltanánk egy zárható faházzal, a szertár öltözővel történő összenyitásával pedig nőhetne a hazai öltöző alapterülete. Az árajánlatok bekérése folyamatban van.

Bonyhád Város Önkormányzata a Képviselő-testület 156/2015. (IX.3.) számú határozatával feladat-ellátási és használati megállapodást kötött a Bonyhád-Börzsönyi Sportegyesülettel a városrészben található sportpálya használata tekintetében. A megállapodás értelmében 2020. június 30. napjáig az egyesület térítésmentes használatába adta a sporttelepet a szabadidős és labdarúgó sportesemények lebonyolítása érdekében. Ilyen sporteseményeknek minősülnek többek között a bajnoki mérkőzések, edzések, diáksport események, tornák és sportnapok. A megállapodással az egyesület kizárólagos használatot nem szerzett az ingatlan vonatkozásában, azt az előbb említett feladatok ellátása érdekében, a feladatellátáshoz szükséges mértékben és időtartamban használhatja. A megállapodás jövőre lejár, valószínűsíthetően új szerződés köttetik a felek között, amely célszerűen már háromoldalú kontraktus lenne, ahol a harmadik felet a Bonyhádi Sportcentrum intézménye személyesítené meg.

A sportpályát egy fő pályagondnok felügyeli napi 4 órás munkaidőben megbízási szerződés keretein belül, akinek a pálya karbantartása, a sportpálya környezetének rendben tartása mellett az öltözők tisztántartása a feladata. A munkavállaló munkaideje után a Bonyhád-Börzsöny SE-nél szertárosi feladatokat is ellát, ezáltal itt is egy kézbe összpontosul az intézményi és egyesületi feladat. 

A koronavírus járvány terjedésének megakadályozása/csökkentése érdekében a Magyar Labdarúgó Szövetség az általa szervezett bajnokságok lebonyolítását felfüggesztette. Ennek ismeretében egyesületi edzések és hivatalos mérkőzések sem zajlanak a sporttelepen, egyéni kültéri sporttevékenység végzésére azonban a jelen járványügyi helyzetben is alkalmas a sportlétesítmény.

 

Elérhetőségi adatok:
Cím: 7150 Bonyhád, Börzsöny 15/B.
Kapcsolattartó: Bonyhádi Sportcentrum
Telefonszám: +3674452033
E-mail:

Fotók

HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Bonyhad.hu
Családi pihenőparkMozdulj Bonyhád!